AVISO

La práctica de deportes de aventura es una actividad de riesgo, que requiere de técnica y material específicos y un conocimiento importante del medio. Este blog recoge las experiencias y opiniones subjetivas de sus autores. La información contenida en este blog en ningún caso puede considerarse suficiente para acometer las actividades que se describen. Los deportes de aventura son actividades sumamente peligrosas que pueden causar graves lesiones e incluso la muerte. Debemos evaluar bien nuestras capacidades antes de afrontar cualquiera de estas actividades, en caso de duda mejor dirigirse a un guía profesional y/o seguir cursillos de formación promocionados por federaciones y clubs. También se recomienda encarecidamente a cualquier usuario de este blog, que contrate el correspondiente seguro para la práctica de estos deportes de riesgo. Los autores no asumen ninguna responsabilidad derivada del uso de la información que en ella aparece, así como la responsabilidad derivada de errores, falta de veracidad, integridad, actualización y precisión de los datos que esta contenga. Este blog puede contener enlaces a páginas de terceros que no puede controlar, por tanto, tampoco asume ninguna responsabilidad por el contenido que pueda aparecer en las mismas ni el uso que se dé de la información que estas contengan. Los contenidos de información no vinculan a los autores, tampoco lo constituyen las opiniones, los consejos o asesoramientos de ningún tipo, se trata solamente de un servicio ofrecido con carácter informativo y divulgativo.

martes, 17 de marzo de 2009

La Cova del Sol


La Ruta Roja tercera part: després de la fantàstica visita a Vilafamés, toca el torn d'Albarracín, però abans passant per la Cova del Sol d'Almenara. Maikel.Al arribar-hi quina sorpresa al trobar-me aquesta petita cova plena de cantos en sostre.
Aquesta és l'entrada a la cova, per arribar-hi, lo millor és entrar al poble d'Almenara per la N-340 i just entrar agafar el primer carrer a la dreta, fer una esse de carrers per tal d'arribar a l'últim carrer de la dreta que fa pujada i no té sortida, ens trobarem una cadena, continuem per la pista de formigó i just quan s'acaba el formigó, atravessar un canal a la dreta i pujar pel sender que arriba a la cova.

Aspecte de la cova desde fora, té un aire a la cova d'Ali Baba de Rodellar però més petita i amb més canto.

Com que anava sense cap tipus de ressenyes, va ser una mica galimaties el trobar per on anaven les línies, ja que hi ha un munt de combinacions de línies, recte, en diagonal, travessia... però al cap d'una estona ja es veien les línies lògiques, algunes de gairebé 30 moviments en sostre.

Escalada molt física, sobre roca calcària bretxificada, en un sostre que a vegades perd l'orientació, i sembla que tinguis que xapar amb corda.

Ah! un visitant a dins d'un dels forats, el sr. ratpenat, que el vaig deixar descansant a la fresca.

Ui! Un altre ratpenat...

Vista d'una de les sortides de la cova. Hi ha poques línies, però realment val la pena atansar-s'hi si estàs per la zona (deu estar a menys d'una hora de Vilafamés), i vols experimentar la ingravidesa d'aquest sostre, és com un plafó natural. Per cert, algú sap si hi ha algun croquis dels búlders o algo semblant? Per una altra visita.

Finalment rumb cap a Albarracín... amb els braços inflats de tant de sostre.

4 comentarios:

Joanet dijo...

Crec k n'hihan pero l'autor esta blocant per l'india... Lo millor coincidir amb algun dels asidus i que t'expliquin per on van les linies...

R@f dijo...

Bueno decididament i després de fer-me asidu a akest blog, començaré a fer bloc, pero encara no se com jajaja

Suposo que un dia d'aquests anré a veure si trobo els blocs de Montroig, que els tinc ben a prop i si us veig, doncs ja us preguntaré alguna coseta, perque stic verd verd verd, pero amb moltes ganes.

Per cert, kin material "indispensable" a pat dels gats i el magnesi he de fer serir? m'he de comprar un pad, oi? podrieu aconsellar-me una mica??

Seguiu així que aqeust bloc és increible!!!

maikel i carles dijo...

Ei gràcies Joanet, que guapo per la india...

R@f, gràcies. Mira si vols començar a fer bloc, per a qui per la zona, tens varis llocs per agafar contacte amb la roca: Montroig (arenisca), Arbolí (calcari), La Mora, Altafulla (calcari), Els Cogullons (arenisca), La Riba, Montral (calcari), lo millor és tocar una miqueta diferents tipus de roca. Referent al material, lo primer el fanatisme, i lo altre qualsevol tipus de peu de gat, magnesi i un crashpad si vas sol, si puges un dia donan's el toque.

R@f dijo...

Ostres perfecte tu!!
Pel fanatisme ja el tinc, els peus, tinc uns del decathlon, pero no m'agraden gaire, magnesi de sobres jajaja l'unic el crashpad, pero el tindré en breu espero...

Ah això si, i que tampoc tinc el fons que te un grimpador esta clar, pero vamos, que en tinc ganes, així que si pujo algun dia us pego un toque...

De fet vaig pujar un dia a Montroig a vere si trobava les resenyes, i diria que les vaig trobar jejeje

Salutacions nois!!!