miércoles, 13 de mayo de 2009

Setmana intensiva

Aquesta setmana ha estat intensa, sembla que m'hagi tret el bonus de Margalef, per allà hem pujat uns quants dies, amb en Carles (anda liat amb una trave nova al sector XL de Pallaresos), Mercè i Xavi.
Encara que feia calor, a l'ombra encara s'aguantava una mica, així que cap als sectors Finestres i Tenebres a tibar amb corda... Allà a provar línies guapes de bidits i superdesploms com Gancho perfecto, Espiadimonis, Víctimes, Aitoz, i el megasostre de 400 i 401, aquesta última línea quan estigui ben neta, serà bona, bona, bona.
Un dels dies que vaig amb en Carles a Margalef, ja cansats de fer corda, decidim fer bloc a la cova de la Juncosa, allà ens vam trobar a Dani Andrada amb més gent tibant a la cova, espectacular... llàstima que la trave Cuatro estaciones estigués mullada, però vam provar el bloc Puzle  de la dreta, un sostre de monodits amb passos amplis, realment boníssims, i també vam provar la variant de dreta The wall  amb bloqueig sense peus d'esquerra i sortida amb rebots en pinça, aquest bloc l'estava obrint en Dani, i va ser un plaer cobrir-lo i veure com feia la primera a aquest bloc, realment fora de sèrie, espectacular! Mentre nosaltres provavem el sostre ficant algun peu, va en Dani i diu lo mejor es sin pies..., i dit i fet, s'emportava la primera a aquest bloc.
Bé s'haurà de tornar a veure si cauen aquests dos blocs, i podem provar la trave seca, les vies fan bona pinta, es veuen bloqueres i en megasostre.
Al dia següent, i amb el fanatisme pels núvols, contagiat per la sessió d'en Dani Andrada, quedo amb en Lluis del Rourell, en David de la Riba que feia anys no ens veiem, i en Dani que era el primer dia que provava això de l'escalada, per anar com no, a Montroig. Maikel.
Seqüència del bloc del sector R. David de la Riba.
Aquí en Lluis del Rourell tibant al sector Will'o (sector R)
I abaix en Lluis a la seqüència del bloc del sector Caja de Pandora
Dos assidus als blocs de Montroig:
Ara és el torn d'en David iniciant l'Atog del sector Caja de Pandora:
En Lluis a muerte en el mateix bloc:
Jo cansat de la sessió d'aquests dies, i com que feia bastantes setmanes que no pujava a la vall, hem dedico a recordar un projecte pendent encara, es tracta del bloc Motivación contínua, que per jugar, és una combinació bona de blocs: comença fent la Parasiempre allargada, per desgrimpar l'Atog, i sortir finalment pel bloc Caja de Pandora (una mica més dur desde el trencament de part de la regleta clau), sense ficar peus a la vertical en cap moment, en total uns 50 moviments en sostre, canela en rama...
Després ens dirigim cap a la trave Energía vital, però està mullada, i li faig un pegue saltant-me el tram crític, rollo entreno. Per acabar el dia, degut al fanatisme d'en Lluis li fotem un pegue a la Límite Vertical, trobo un sistema fàcil per intentar encadenar-la, obrint-me a trincar un bidit amb esquerra i rebotant amb la mateixa ma a la vira, però la humitat de la pluja, juga factura, un altre dia...
Com a reflexió a la roca de Montroig, hi ha cantos que abans treien bastant sorra i ara gairebé no en treuen, però les parts que eren toves sempre continuaran toves, per tant, no us penseu trobar un Albarracín per aquestes contrades, però com diu el refrán: "A caballo regalado no le mires el dentado", és lo que hi ha i no hi ha més..., realment està a costat de casa, i és per això, que per a molts dels que pugem, és un regal. A més a més, algunes línies com la trave Energía vital de 70 metres en gairebé sostre, la trave Foc verd, la trave Mundo feliz, el sostre de Caja de Pandora, els gairebé 50 moviments en sostre de la Motivación contínua, i altres sectors, són... com ho dirira? Únics.
A tibar com uns posseïts!!!

3 comentarios:

Arió dijo...

jajajaja
jo quan miro el vostre blog mentren une sganes boges d'escalar per sort el 27 akabo!! dos setmanes intensives i jata!
ue!

Pau! dijo...

Hola,
acabo de leer el post y haces referencia a la cueva de la juncosa, un sitio donde se puede hacer bloque en margalef!! Podrías explicarme como se llega que que hay exactamente.
Muchísimas gracias de antemano!!
Saludos

Blocantarraco dijo...

Hola Ari, vinga esprint final i ja està! A veure si ens veiem!

Pau, lo de la cueva de Juncosa, es más para hacer cuerda, no es un sitio como Cogul para hacer bloque, para que te hagas una idea es una cueva pequeña donde hay vías y en el centro está la trave Cuatro estaciones 8b+/c de trave, más a la derecha hay dos líneas de bloque: Puzle 8a fb, The wall 8a/a+ fb. Todo lo demás son vías de octavo para arriba. Para llegar desde Juncosa a 2km dirección Torms, a la izquierda ya se ve la cueva con cintas.