AVISO

La práctica de deportes de aventura es una actividad de riesgo, que requiere de técnica y material específicos y un conocimiento importante del medio. Este blog recoge las experiencias y opiniones subjetivas de sus autores. La información contenida en este blog en ningún caso puede considerarse suficiente para acometer las actividades que se describen. Los deportes de aventura son actividades sumamente peligrosas que pueden causar graves lesiones e incluso la muerte. Debemos evaluar bien nuestras capacidades antes de afrontar cualquiera de estas actividades, en caso de duda mejor dirigirse a un guía profesional y/o seguir cursillos de formación promocionados por federaciones y clubs. También se recomienda encarecidamente a cualquier usuario de este blog, que contrate el correspondiente seguro para la práctica de estos deportes de riesgo. Los autores no asumen ninguna responsabilidad derivada del uso de la información que en ella aparece, así como la responsabilidad derivada de errores, falta de veracidad, integridad, actualización y precisión de los datos que esta contenga. Este blog puede contener enlaces a páginas de terceros que no puede controlar, por tanto, tampoco asume ninguna responsabilidad por el contenido que pueda aparecer en las mismas ni el uso que se dé de la información que estas contengan. Los contenidos de información no vinculan a los autores, tampoco lo constituyen las opiniones, los consejos o asesoramientos de ningún tipo, se trata solamente de un servicio ofrecido con carácter informativo y divulgativo.

miércoles, 13 de mayo de 2009

Setmana intensiva


Aquesta setmana ha estat intensa, sembla que m'hagi tret el bonus de Margalef, per allà hem pujat uns quants dies, amb en Carles (anda liat amb una trave nova al sector XL de Pallaresos), Mercè i Xavi.
Encara que feia calor, a l'ombra encara s'aguantava una mica, així que cap als sectors Finestres i Tenebres a tibar amb corda... Allà a provar línies guapes de bidits i superdesploms com Gancho perfecto 9a, Espiadimonis 8c, Víctimes 8c+, Aitoz 8c, i el megasostre de 400 i 401 8c+, aquesta última línea quan estigui ben neta, serà bona, bona, bona.
Un dels dies que vaig amb en Carles a Margalef, ja cansats de fer corda, decidim fer bloc a la cova de la Juncosa, allà ens vam trobar a Dani Andrada amb més gent tibant a la cova, espectacular... llàstima que la trave Cuatro estaciones estigués mullada, però vam provar el bloc Puzle 8a de la dreta, un sostre de monodits amb passos amplis, realment boníssims, i també vam provar la variant de dreta The wall 8a/a+ amb bloqueig sense peus d'esquerra i sortida amb rebots en pinça, aquest bloc l'estava obrint en Dani, i va ser un plaer cobrir-lo i veure com feia la primera a aquest bloc, realment fora de sèrie, espectacular! Mentre nosaltres provavem el sostre ficant algun peu, va en Dani i diu lo mejor es sin pies..., i dit i fet, s'emportava la primera a aquest bloc.
Bé s'haurà de tornar a veure si cauen aquests dos blocs, i podem provar la trave seca, les vies fan bona pinta, es veuen bloqueres i en megasostre.
Al dia següent, i amb el fanatisme pels núvols, contagiat per la sessió d'en Dani Andrada, quedo amb en Lluis del Rourell, en David de la Riba que feia anys no ens veiem, i en Dani que era el primer dia que provava això de l'escalada, per anar com no, a Montroig. Maikel.


Seqüència del bloc del sector R. David de la Riba.
Aquí en Lluis del Rourell tibant al sector Will'o (sector R)
I abaix en Lluis a la seqüència del bloc de 6b del sector Caja de Pandora
Dos assidus als blocs de Montroig:
Ara és el torn d'en David iniciant l'Atog 6c del sector Caja de Pandora:
En Lluis a muerte en el mateix bloc:


Jo cansat de la sessió d'aquests dies, i com que feia bastantes setmanes que no pujava a la vall, hem dedico a recordar un projecte pendent encara, es tracta del bloc Motivación contínua 8a+/b?, que per jugar, és una combinació bona de blocs: comença fent la Parasiempre allargada 7b+, per desgrimpar l'Atog 6c, i sortir finalment pel bloc Caja de Pandora 7c (una mica més dur desde el trencament de part de la regleta clau), sense ficar peus a la vertical en cap moment, en total uns 50 moviments en sostre, canela en rama...
Després ens dirigim cap a la trave Energía vital 8c/c+?, però està mullada, i li faig un pegue saltant-me el tram crític de 8a/+, rollo entreno. Per acabar el dia, degut al fanatisme d'en Lluis li fotem un pegue a la Límite Vertical, trobo un sistema fàcil per intentar encadenar-la, obrint-me a trincar un bidit amb esquerra i rebotant amb la mateixa ma a la vira, però la humitat de la pluja, juga factura, un altre dia...
Com a reflexió a la roca de Montroig, hi ha cantos que abans treien bastant sorra i ara gairebé no en treuen, però les parts que eren toves sempre continuaran toves, per tant, no us penseu trobar un Albarracín per aquestes contrades, però com diu el refrán: "A caballo regalado no le mires el dentado", és lo que hi ha i no hi ha més..., realment està a costat de casa, i és per això, que per a molts dels que pugem, és un regal. A més a més, algunes línies com la trave Energía vital de 70 metres en gairebé sostre, la trave Foc verd, la trave Mundo feliz, el sostre de Caja de Pandora, els gairebé 50 moviments en sostre de la Motivación contínua, i altres sectors, són... com ho dirira? Únics.
A tibar com uns posseïts!!!

3 comentarios:

Arió dijo...

jajajaja
jo quan miro el vostre blog mentren une sganes boges d'escalar per sort el 27 akabo!! dos setmanes intensives i jata!
ue!

Pau! dijo...

Hola,
acabo de leer el post y haces referencia a la cueva de la juncosa, un sitio donde se puede hacer bloque en margalef!! Podrías explicarme como se llega que que hay exactamente.
Muchísimas gracias de antemano!!
Saludos

maikel i carles dijo...

Hola Ari, vinga esprint final i ja està! A veure si ens veiem!

Pau, lo de la cueva de Juncosa, es más para hacer cuerda, no es un sitio como Cogul para hacer bloque, para que te hagas una idea es una cueva pequeña donde hay vías y en el centro está la trave Cuatro estaciones 8b+/c de trave, más a la derecha hay dos líneas de bloque: Puzle 8a fb, The wall 8a/a+ fb. Todo lo demás son vías de octavo para arriba. Para llegar desde Juncosa a 2km dirección Torms, a la izquierda ya se ve la cueva con cintas.